søndag 5. november 2017

Tapping av #27 Amber Christmas Ale - Sheepshank 2017

Tappet brygg #27 Amber Christmas Ale, Sheepshank 2017, etter 21 dager på gjæringskar.
Dette brygget har blitt tørrhumlet i 7 dager, tilsatt 14 dager etter gjæringsstart.

Tappet dette ølet samme dag som jeg satte nytt brygg på samme oppskrift.
Løftet ut humleposen fra tørrhumlingen og kastet denne.
Tok så vare på gjærkaka som jeg så brukte på nytt i brygg #28 - mer om dette senere.

Det lå et noe slimete lag noen steder på toppen av ølet i gjæringsspannet. Jeg vet ikke hvorfor, kanskje noe proteinrester eller kanskje olje fra tørrhumlingen. Forhåpentligvis er det ikke en infeksjon.

I dag hadde jeg ikke problemer med flaskefylleren, noe jeg fikk i fjor da den gikk tett noen ganger.
Muligens humleposen var redningen…

Sukkerlake for karbonering

Øl-temp: 20ºC
Ca 26.5 liter øl i gjæringsspannet, estimert til å bli 25.5 liter ved omstikk.
Ønsker 2.4 vol CO2.

Målte opp 157g hvitt sukker, rørt ut i 5 dl kokende vann.
Basert på faktisk mengde øl ved omstikk på 24.5 liter gir det 2.46 vol CO2.

Final Gravity

Målte FG til å være 1.016 (ved 20ºC).

Alkohol

Etter tilsetting av sukkerlake for karbonering øker ABV med ca 0.37 prosentpoeng.
Beregnet alkoholinnhold i #27 er 5.65% ABV.

Tapping

Tappet ca 24.5 liter øl på 73 stk 0.33l flasker, inkludert litt svinn og smaking.

Statistikk

Bryggedato: 15.10.2017
BRYGG NR: 27
Tappedato: 05.11.2017


Gjæring: 21 dager






Navn: Sheepshank 2017

Øltype: American Amber Ale Volum (liter): 24,5





Gjær: Safale US-05 (2pk á 11g)











Specific Gravity (SG) SG Brix

OG: 1,055 13,57

FG: 1,016 4,08






ABV før karbonering:
5,27%

Utgjæringsgrad:
69,94%





Karbonering:



ABV før karbonering: 5,27%

Sukker (gram): 155

Sukker / liter (gram): 6,33

ABV økning karbonering: 0,37%

ABV på flaske: 5,65%


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar