lørdag 23. desember 2017

Tapping av batch 21 eplecider fra 2016

Eplecideren har stått 14 måneder på gjæringsfatet,siden 9. oktober 2016.
Den ble stukket om 4. juni 2017 til mindre beholdere.

Hadde i utgangspunktet tenkt til å tilsette en sukkerlake for å lage en sprudlende eplecider, men i følge hydrometeret så har cideren nesten ikke gjæret noe som helst, for FG var på 1.038-1.039.
Siden den har stått så lenge så tenkte jeg å prøve å flaske den allikevel, men uten sukkerlake.

Jeg spurte om råd på Norbrygg-forumet, men ingen hadde vært borti tilsvarende: https://forum.norbrygg.no/threads/for-hoy-gravity-pa-naturlig-eplecider-etter-14-mnd.38583/

Flasket kun den ene av de to beholderene jeg har med cider. Den andre lot jeg stå, for å se hva som skjer.
Muligens begge har blitt til eddik, som kan forklare at gjæringen har stanset på grunn av for lav pH, og at mye av alkoholen som er lettere enn vann har blitt omdannet til eddik, som igjen vil føre til høyere "gravity". Mye spekulasjoner og høy usikkerhet her altså.

Det ble 13 stk 0.33 liters flasker, så totalt ca 4.33 liter, pluss litt svinn.
Puttet de i en plastkasse med lokk og satte det kaldt, sånn i tilfelle det utvikler seg til å bli flaskebomber.

Høy Final Gravity på cideren... får håpe den er "final"

Omstikk til nytt kar og tapping med hevert til flasker.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar